JoMaPix Fotografie
Johan & Marleen
BEO781.030.142
Schaafstraat 2
Oostende 
+32(0)496860959
info@jomapix.be


Te vermijden in de aanloop naar en de dag van de shoot:

Vermijdt extreme sporten of activiteiten die kunnen leiden tot blauwe plekken of verkleuringen van de huid.
Gebruik in de dagen vooraf geen nieuwe gezichts-of huidproducten die je niet gewoon bent van te gebruiken.
Breng de dag zelf geen make up aan deze kunnen bestanddeeltjes bevatten die zorgen voor onnatuurlijke reflecties.
Draag de dag van de shoot geen lingerie/ondergoed/kousen of andere knellende kledij dat striemen in de huid kunnen drukken.
Deze zorgen voor storende patronen.
v.b.: als je een pose hebt op blote voeten is het niet mooi dat het patroon van de kousen nog zichtbaar is. Dit geldt zowel voor mannen als vrouwen.
Om rustig en stressvrij te kunnen werken mogen enkel de personen die model staan tijdens de shoot aanwezig zijn in de studio.

Voor minderjarigen is het verplicht dat maximaal 1 van de ouders (waarbij het model zich het meest op zijn/haar gemak voelt) aanwezig is.
Broers/zussen en andere familieleden die geen deel uitmaken van de shoot blijven best thuis. Zij moeten geduldig wachten op de afgewerkte foto’s.
De aanwezige ouder mag geen aanwijzingen geven aan het model, dit is de taak van de fotograaf/styliste.
JoMaPix werkt met vinyl achtergronden (zwart/wit). Wij vragen om deze te betreden met propere schoenen, dus niet met schoenen waar je net mee buiten hebt gelopen.

Aan te raden in de aanloop naar en de dag van de shoot:

Breng de momenten voor de shoot zo rustig mogelijk door. Niets is meer vervelend dan zenuwachtige mensen bol van de stress,
Maak een moodboard met eventuele poses en bespreek deze met de fotograaf/styliste
Was het haar daags voor de shoot,
Indien je jezelf onthaart, doe dit enkele dagen voor de shoot. Dit geeft de huid de kans zich terug te herstellen.
Kies je kledij in combinatie van passende kleuren of tinten.
Zorg ervoor dat de kledij laat zien wie je bent en het in lijn is met de sfeer die je wil laten vastleggen (zakelijk/casual/sexy/enz..)
Breng gerust attributen mee die een persoonlijke betekenis hebben voor het model die de foto’s kunnen versterken of een speciale betekenis hebben. Breng ons hiervan op de hoogte zodat we er rekening mee kunnen houden. Let wel, een echte pony meebrengen gaat niet. ;-)

Facultatief: Voor jonge modellen, spreek een tijdje voordien af met de fotograaf, best in de studio zelf zodat het model dit al eens kan bekijken.